Egészség-Hírek

Téma az egészség megtartása, nagyon alapos profis hobbi szinten! Csak azt írom le, ami tény és segít neked Kedves Olvasóm! Szeretettel: Tóth Mária ügyviteli és felépülés specialista

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Indafotó képek

Indavideó

HTML

EGYSZERŰ szavakkal egészségről és rendellenes működésekről

2009.01.20. 15:10 mayahirek

Egy tartósítószer nyomában: Nátrium nitrit (E250)

Címkék: egy tartósítószer nyomában: nátrium nitrit (e250)

Egy tartósítószer nyomában: Nátrium nitrit (E250)

Csípős kolbászból robbanószer?

Csípős kolbász, védőgázas csomagolásban. Magyar termék! Nagyon finom! Összetevői között találtam ezt a tartósítót. Gondoltam megnézem milyen anyag ez? És mit csinál?

Vízben nagyon jól oldódik, oxigénnel érintkezve pedig átalakul Nátrium nitráttá (E251).
A vízben van jócskán oxigén is, ezért az átalakulás gyomrunkban is könnyen létrejöhet.

A Nátrium nitrát (E251) például a puskapor egyik alapanyaga, a természetben salétrom néven fordul elő és nagy üzlet volt régebben ennek a bányászata.  Alkalmazzák ezt az anyagot az élelmiszeriparban, tartósítószerként.

Érdekes jelenség, hogy az egyik tartósítószer átalakulhat, egy másik tartósítószerré szervezetünkben.

A Nátrium nitrát (E251) a természetben is előfordul a leveles zöldségekben. Van még ilyen anyag a sajtokban, húsételekben, pizzákban. Egészségre nem ártalmas, mert természetes anyagokból állítják elő, vagyis természetazonos. Maximum napi bevitel határig, - ami 3,7 mg /testsúlykilogram - nem káros. Például  egy 70 kilós embernél napi 259 mg.

A kolbászban lévő tartósítószer koncentrációja, - vagyis az, hogy mennyi van például 1 dekában - sajnos nem ismert. Így nem számolható ki, mennyi a mért károsanyag-veszély. 


Savas közegben mérgezés?
 

Ami nagyon érdekes és igen figyelemre méltó jelenség, hogy a Nátrium nitrát (E251) hatására és savas közegben Nátrium nitritté (E250) alakulhat, így akár a testünkben is visszaalakulhat. Tegyük fel, hogy testünkben kellő mennyiségű víz van jelen az emésztés idején. A kolbászban lévő tartósítószer szépen átalakul ártalmatlan Nátrium nitráttá (E251).

Ám a későbbiek folyamán, bekerülve egy elsavasodott test szöveteibe, visszaalakul Nátrium nitritté, amiből káros hatású anyagok nitroaminok képződhetnek. A nitroaminok növényvédőszerek és kémiai robbanóanyagok. Ezeknek a szereknek pedig rákkeltő hatást tulajdonítanak. A Nátrium nitrit (E250) erős redukálószer, ez azt jelenti hogy folyamata során visszafejleszt, egyszerűsít, korlátoz, eközben elektronokat vesz fel.

Nem is értem, hogyan kerülhet élelmiszereinkbe bármely olyan adalékanyag, aminek a testünkre mért hatásmechanizmusát senki nem vizsgálta még meg. Vagy, ha megtette is, az rejtve van a nagyközönség előtt. Ugyan milyen átalakulások és vegyi folyamatok indulnak be a testben egy ilyen finom kolbász elfogyasztása után?
 

Mit lehet tenni?
 

Mi az, amit én tehetek? Például azt, hogy testemben csökkentem a savas közeget! Mivel is teszem ezt?

Kilúgozás C-vitaminnal?

Sok-sok C-vitaminnal például, mert az lugosít vagyis savtalanít. C-vitaminból a feltalálója - Szentgyörgyi Albert Nóbel-díjas tudósunk, élt 92 évet - napi 10.000 mg-ot fogyasztott. Ő azt állította, hogy az aszkorbinsavat, - ami természetazonos, ám gyártott C-vitamin -   úgy kellene otthon használnunk mint a lisztet, cukrot. Étkezési alapanyagként. Én hiszek neki, mert Ő maga bizonyított, hisz 92 évig élt!


Egészség kúra Dr Nona készítményekkel


Aztán nagyon szeretem a Nona-só kúrát, szinte mindennaposan használom ezt a különleges Holt-tengeri készítményt. A Holt-tengeri só többet ér az aranynál! Fájdalom-csillapító, gombátlanít, vagyis savtalanít.  Hidratálja és táplálja a bőrt! Élő ősbaktérium is van benne, ami önállóan regenerálja a sejteket! Frissítő, vitalizáló hatása van.

Mézzel porítottan keverve maszkként is használtam. Gyönyörűen felfrissítette az arcom és ráadásként a hangulatom. Kicsit bővebben itt olvashat a Dr Nona Kuchina által high-technologizált Holt-tengeri illatos sókról!



Felhasznált forrás: http://hu.wikipedia.org/

                                              Üdvözlettel           
2009-01-20                                    Tóth Mária (Maya) direktor, független konzultáns
 

skype: tothmaya

1 komment


Adótanácsadó? Irodát bővítene?
Társuljon, várjuk ide! Szcientológia technológiákban jártasság előny lenne!
www.penzvezerles.sokoldal.hu Informálódjon itt: Szakmabélieknek!

 

süti beállítások módosítása